donderdag 21 mei 2015

Contour technieken

Hee lieve mensen, 
Vandaag ga ik het met jullie hebben over het contouren van het gezicht. Ook wel Shape genoemd. Shape is eigenlijk het gezicht smaller maken. De belangerijkste regel van contouren is eigenlijk: Alles was je lichter maakt komt naar voren en wat je donkerder maakt valt weg.  Let's begin. 

Voor het gezicht: 
Voor de bolle wangen: Maak een donkere schaduw lijn vanaf het hoogste gedeelte van het oor. Ga dan onder het jukbeen langs en tot halverwege de wang. En veeg dit mooi natuurlijk uit. 
Voor de jukbeenderen: Om de jukbeenderen meer naar voren te laten komen dan maak je ze lichter. Om het effect nog even te versterker dan kan je onder het jukbeen een donkere schaduw lijn zetten. Hierdoor komt het jukbeen nog meer naar voren. 
Voor de onderkin: Laat de onderkin verdwijnen door een donkere lijn met een kwast onder de kaaklijn aan te brengen. Trek dit omlaag en veeg het mooi uit. Ook kan je voor een wat natuurlijker effect een lijn vanaf het oorlel aan de zijkant van het gezicht naar beneden trekken naar de kaaklijn. 
Gezicht smaller maken: Breng met een donkere kleur over het hele gezicht aan de zijkant van het gezicht, de haarlijn dus.
Slanke hals: Breng vanonder de kaaklijn een donkere schaduwlijn aan, vervaag dit naar onder uit. 

Voor de neus: 
Brede neus : Maak de neus aan de zijkant donkerder. Doe dit met je vingertoppen, zo krijg je het meest natuurlijke effect. Zorg dat er een schaduw ontstaat en geen streep. 
Scheve neus: Aan de zijkant van de neus die scheef staat, zet je een donkere streep en veeg je dit natuurlijk uit.
Lange neus: Maak tussen de wenkbrauwen een iets donkerder schaduw, en ook onderaan de neuspunt. Vervaag dit ook weer natuurlijk. 

Voor de ogen:
Bolle ogen: Maak het bewegende ooglid helemaal donker of breng een iets fellere kleur in de arcadeboog aan. Zorg dat het onder de wenkbrauw licht blijft.
Diepliggende ogen: Maak het bewegende ooglid wat lichter en breng een wat donkerde kleur in de arcadeboog aan. Dit mag ook een felle kleur zijn. Zet een lichte kleur onder de wenkbrauw. 

Bedankt voor het lezen <3 Het is niet erg lang maar hopelijk wel boeiend genoeg voor jullie. 
Doegg x Ilse

Social media:
Twitter:
Persoonlijk: @Ilsekusjx
Persoonlijk: @Yaraa._
Gezamelijk: @YaraIlse

Instagram:
Persoonlijk: @Ilsekusjx
Persoonlijk: @Yaraa._

Tekenaccount: @Yara_.art 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten